All Categories
Featured
4 Coöperatie Een coöperatie is een speciale vorm van een vereniging. Een coöperatie kent een bestuur, een algemene ledenver gadering en doorgaans ook een raad van commissarissen voor het toezicht of minimaal een toezichthoudende commissie. Een coöperatie wordt met name gebruikt om een deel van de bedrijfsactiviteiten van de leden gezamen lijk uit te oefenen.
De coöperatie is en wordt vaak opgericht voor doelstellingen die niet passend zijn bij deze rechtsvorm. Met name wanneer bedrijfsmatig handelen wordt beoogd, past deze vorm goed. Speciale aandacht verdient de aansprakelijkheid. Zeker wanneer er externe geldverstrekkers zijn, zullen deze de le den persoonlijk aansprakelijk willen kunnen stellen. 78 5 Besloten vennootschap Een besloten vennootschap is een rechtspersoon die een onderneming in stand houdt.
De aandelen staan op naam en zijn niet vrij overdraagbaar. De oprichting van een BV wordt vastgelegd in een notariële akte. De BV wordt ingeschreven in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel. Zorgverlening Buitenland. Palliatieve zorg Sint-Gillis-Waas. De organisatie is opgebouwd uit organen: aandeelhouders, algemene vergadering van aandeelhouders, een bestuur en eventueel een raad van commissarissen - Zorgverlening Nieuwkerken.
Ook een BV is alleen bedoeld en geschikt voor ondernemingsgerichte activiteiten. 6 Stichting Een stichting is een rechtspersoon met volledige rechtsbevoegdheid gericht op een doel van ideële of sociale aard - Zorgverlening Temse. Een stichting wordt opgericht bij notariële akte en is ingeschreven in het stichtingsregister van de Kamer van Koop handel en ook in het Handelsregister als de stichting een onderneming in stand houdt. Zorgverlening in de thuiszorg.
De stichting biedt een bepaalde mate van binding tussen de deelnemers. Vanwege het ontbreken van leden is de daadkracht van een stich ting over het algemeen wat groter dan van een vereniging. Zorgverlening Kemzeke. Als een samenwerkingsverband kiest voor gezamenlijke huisvesting in een niet-loondienstverband zijn er verschillende opties voor een passende juridische vorm (Zorgverlening Mariakerke).
De beroepsbeoefenaren hebben een eigen verantwoordelijkheid voor de zorgverlening en de werkwijze in hun praktijk. Daarnaast is het bestuur eindverantwoordelijk voor de continuïteit en leiding van het centrum. In een variant kan de medeverantwoordelijkheid van de praktijkhouders worden vormgegeven in bijvoorbeeld een raad van aangesloten praktijkhouders. De LVG beschikt over voorbeelden.
79 Bijlage 3 Tools: instrumenten en voorbeelden waaronder Handreikingen Deze bijlage biedt een – niet uitputtend – overzicht van hulpmiddelen en verwijzingen op een aantal terreinen waar samenwerkende hulpverleners te maken hebben. In deze bijlage zijn de Handreikingen van de LHV en partners opge nomen (3. 1), uiteenlopende hulpmiddelen voor diverse aspecten van samenwerking (3.
3) en relevante monodisciplinaire tools (3 (Palliatieve zorg Sint-Niklaas). 4). 3. 1 LHV-Handreikingen Er zijn verschillende zogenoemde Handreikingen die de samenwerking binnen de eerste lijn kunnen ondersteunen. Deze Handreikingen worden gemaakt op initiatief van de LHV en bieden handvatten, richtlijnen en informatie over de organisatie van een bepaald aspect van de huisartsenzorg in relatie tot andere disciplines en/of sectoren.
Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) Jaar 2008 Titel De zorg van de huisarts aan werkende patiënten Subtitel Wat doe je als huisarts – en bedrijfsarts - en wordt de patiënt daar beter van? Focus De handreiking is geschreven vanuit de invalshoek van de huisarts en bestemd voor de huisartsenpraktijk, als ondersteuning van het beleid bij arbeidsrelevante problematiek (Zorgverlening Liezele).
Centraal staat het beschermen, bewaken en bevorderen van de gezondheid van de werknemer. Samenwerking De handreiking bevat o. a. de volgende hoofdstukken: 4 Gericht afstemmen en samenwerken 5 Samenwerking organiseren in de regio Bijlage 3: Richtlijnen en hulpmiddelen voor het structureren van de samenwerking Opdrachtgevers 1. Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) 2. Zorgverlening Vrasene.
Alleen met heldere en (h)erkende spelregels kan een netwerkorganisatie worden opgezet en resultaat opbrengen. Een geïntegreerde zorgverlening in de eerste lijn. Ketenzorg De tools en tips daarbij zijn ontleend aan het boek Ketenzorg – Praktijk in perspectief van Henk Rosendal, Kees Ahaus, Robbert Huijsman en Coen Raad (Thuisverpleging Weert). Maarssen, 2009 (Zorgverlening Sint-Niklaas). Hoofdstuk 32 is onder meer gebaseerd op Tools voor ketenzorg, naar actie en reactie! van het CBO en Stichting Ketennetwerk 2007.
Vraaggericht werken: diverse manieren voor inventarisatie van vragen van patiënten b. Netwerkanalyse gericht op vertalen van meerwaarde van elke partner naar kerncompetenties en rollen c (Zorgverlening Nieuwkerken). Netwerkbijeenkomsten: leuke en energieke ontmoetingen voor beslissers, denkers en doeners d. Procesanalyse om in beeld te krijgen welke stappen de patiënt doorloopt in de keten e.
Kies voor zorgverlening van Thuisverpleging Bornem (Klein Brabant)Latest Posts
Hoe Scannen Met Printer
Printer Reageert Niet Canon
Action Mini Printer