Led Spot Ar111 G53  thumbnail

Led Spot Ar111 G53

Published Jun 03, 23
9 min read

Led Spot Wit

De meest voorkomende IP-waardes zijn: IP20 = Ledlampen voor binnenshuis. Deze zijn niet geschikt voor gebruik in vochtige ruimtes, IP44 = Ledlampen die in beperkte mate bestand zijn tegen stof en vocht, IP65 = Ledlampen die goed beschermd zijn tegen waterstralen en geheel stofbestendig, Hieronder het totale overzicht van de IP-waardes: Eerste cijfer→Tweede cijfer↓ Bescherming tegenvoorwerpen met een doorsnee van meerdan 12,5 mm Bescherming tegen voorwerpen met een doorsnee van meerdan 2,5 mm Bescherming tegenvoorwerpen met eendikte of doorsnee van meer dan 1 mm Bescherming tegen stofin hoeveelheden die totstoringen kunnenleiden Geheelstofbestendig Geen bescherming tegen water Bescherming tegen vallende druppels Bescherming tegen verstuivend water Bescherming tegenspatten Bescherming tegen waterstralen Bescherming tegen tijdelijkonderdompelen Bescherming tegen volledige,onafgebroken onderdompeling Bij gloeilampen wisten we bij een bepaald wattage hoeveel licht de lamp gaf; een lamp van 40 W was sfeerlicht, een lamp van 60 W kon boven de eettafel gebruikt worden en een lamp van 75 W was geschikt voor in de leeslamp.

De rest van de energie werd omgezet in warmte. Verspilde energie dus. Met de komst van ledlampen wordt dezelfde hoeveelheid licht met veel minder watt bereikt: bijna alle energie wordt omgezet in licht. Het is dus niet meer zo goed te bepalen welke lichtbron nu het beste geschikt is voor jouw lamp.

Op de meeste verpakkingen van ledlampen staat ook aangegeven met welke gloeilamp deze te vergelijken is, bijvoorbeeld: 6-40 W. Dit wil zeggen dat de ledlamp 6 watt gebruikt en dat deze te vergelijken is met een gloeilamp van 40 W. Kortgezegd: lumen zegt iets over de hoeveelheid licht die wordt uitgestraald, watt geeft aan hoeveel electriciteit er per uur gebruikt wordt om die lichtuitstraling te bereiken.

Na het aanvragen van de white paper krijgt u deze binnen 24 uur per e-mail toegezonden.

LED-verlichting heeft de conventionele verlichtingsmarkt volledig aan de kant geveegd om verschillende redenen, in het bijzonder het lagere energieverbruik, de langere levensduur en de lagere onderhoudskosten. Tegen het jaar 2030 verwacht het ministerie van energie in de Verenigde Staten dat LED-verlichting 190 terawatt uur aan elektriciteit zal besparen. Dit staat gelijk aan maar liefst 15 miljard dollar per jaar! Nu de prijzen van LED-lampen blijven dalen zijn steeds meer bedrijven bezig met het overstappen op LED (watshome led spot).

Dit zijn de meest belangrijke: TL verlichting is een veel gebruikte vorm van verlichting. Door het relatief lage energieverbruik en de hoge lichtopbrengst zijn LED-tl-buizen ideaal voor het verlichten van grote ruimtes zoals magazijnen, loodsen en werkplaatsen (calex smart rgb+cct gu10 led spot dimbaar - 5w). LED-tl-buizen verbruiken ruim 50% minder energie dan conventionele TL buizen. De meest gebruikte TL buis, 150 cm, heeft een vermogen van 58 Watt terwijl de LED-tl-buis van 150 cm nog slechts een vermogen van 23 Watt nodig heeft om hetzelfde licht te genereren.

Led Spot Badkamer Philips

Conventionele TL buizen hebben bovendien een voorschakelapparaat(vsa) nodig om te kunnen werken. cucina led spot moonlight emotion. Na verschillende tests is gebleken dat het vsa geen energie meer verbruikt door TL buizen te vervangen door LED-tl-buizen . Normaliter is het aandeel van het vsa 15% van het totale energieverbruik van de TL buis, wat in het voorbeeld van de 150 cm TL buis op 9 Watt neer komt.Gemiddeld gaat een conventionele TL buis 10. 000 uur mee. TL is al een duurzame lichtbron, een gloeilamp gaat bijvoorbeeld gemiddeld maar 1. 000 uur mee. LED-tl-buizen gaan gemiddeld 50 (Led keukenverlichting). 000 uur mee. LED-buizen gaan dus gemiddeld 5 keer langer mee dan normale TL verlichting. Doordat LED-tl-balken langer mee gaan, hoeft u minder vaak de buis te vervangen.

Die besparing betreft niet alleen de kosten van nieuwe buizen, maar in veel gevallen ook de montagekosten. Bij TL buizen die op plekken hangen waar u lastig bij kunt – zoals bij hoge plafonds – brengt het vervangen van één of meerdere buizen relevante kosten met zich mee omdat er dan ook vaak een hoogwerker aan te pas moet komen.

Stap nu eenvoudig over naar LED-verlichting. Normale TL buizen zijn gemaakt van glas. Hier zult u dus voorzichtig mee om moeten gaan. De LED-tl-lampen van Led Wereld zijn gemaakt van aluminium en plastic. De bovenkant is gemaakt van stevig aluminium en de onderkant van melkachtig plastic. Door gebruik te maken van melkachtig plastic komt er mooi egaal licht van de buis af net zoals u gewend bent bij TL buizen.

TL buizen bevatten de giftige stof kwik. Ondanks de onschuldige naam maakt kwik dat TL buizen tot het chemische afval behoort. Hierdoor is het niet gezond de lucht uit TL buizen in te ademen. Bij LED-tl-verlichting wordt er geen kwik gebruikt. Om deze reden hoeven LED-buizen niet bij het chemische afval, maar kunnen deze bij het normale restafval gedeponeerd worden.

Dit is bij LED-verlichting anders. LED-balken geven een constant licht waardoor u niet gehinderd wordt door het flikkeren. De powerfactor is een wat technische aangelegenheid. Omdat dit echter een heel belangrijk aspect van verlichting is, voornamelijk bij een groter aantal lampen, is het misschien toch nuttig het volgende te lezen, ook al mist u technische kennis.

Spot Licht Led

Het schijnbaar vermogen is het aantal Watt dat op het etiket staat. Elektronische apparaten met een lage powerfactor verbruiken in werkelijkheid meer (het werkelijk vermogen) dan er op het etiket staat(het schijnbaar vermogen) Dit verschil wordt ook wel blindstroom genoemd. De energieleverancier rekent af op basis van het schijnbaar vermogen, tenzij er een speciale meter is geplaatst om de blindstroom te meten - led spot inbouwdiepte.Indien echter een groot aantal LED-tl-buizen worden gebruikt zoals in bedrijven levert het wel financieel voordeel op om de blindstroommeter te installeren. Bovendien kunnen er gevaarlijke situaties voordoen bij een groot aantal in gebruik zijnde LED-tl-buizen met een lage powerfactor zoals het erg warm worden van groepenkasten. Let dus naast de lichtopbrengst ook op de powerfactor! Deze is bepalend voor de kwaliteit van de LED-tl-buizen.

De LED-tl-buizen van Led Wereld hebben allemaal een powerfactor van 0. 98 waardoor er niet of nauwelijks sprake is van blindstroom. De LED-tl-lampen hebben exact dezelfde lengte en fitting(G13) als conventionele TL buizen (led spot gu10 35mm). Hierdoor passen de nieuwe LED-tl-lampen in de voetjes van de oude TL. Dit heeft als groot voordeel dat de oude TL armaturen kunnen blijven zitten en u geen nieuwe (armaturen) hoeft aan te schaffen.

Het is alleen een kwestie van de buizen verwisselen door LED-buizen en de oude starters verwisselen door LED-starters. Maakt u geen gebruik van starters? Dan moeten de TL armaturen omgebouwd worden. De bedrading van de armaturen zullen veranderd moeten worden zodat de LED-tl-lampen direct op het 220V lichtnet aangesloten zijn.

Zoals TL buizen beschikbaar zijn in allerlei verschillende kleuren, zijn ook onze LED-tl-buizen beschikbaar in alle kleuren. Bij elke kleurcode hoort een lichtkleur in LED. Deze lichtkleur is uitgedrukt in Kelvin (led spot gu10 8 watt). De meest voorkomende kleurcode met de daarbij horende lichtkleuren zijn: 830 = 3000K warm-wit 840 = 4000K neutraal-wit 865 = 6500K koud-wit Heeft u TL buizen met een andere kleurcode? Neem dan gerust contact met ons op, wij geven u graag advies welke kleur u nodig heeft.

U kunt er dus op rekenen dat u dezelfde kleur zult behouden. Bovendien is het voor sommige bedrijven zoals kapsalons belangrijk dat de kleurenechtheid van hoge kwaliteit is. De kleurenechtheid is uitgedrukt in CRI. TL buizen waarvan de kleurcode begint met een 8 hebben een CRI waarde van 80. Ook alle LED-tl-buizen van Led Wereld hebben een CRI waarde van 80 en daarom gaat u er niet op achteruit wat de kleurenechtheid betreft.

Led Spot 70245179

LED-verlichting gaat direct op volle sterkte aan, en hoeft niet eerst op te warmen zoals spaarlampen. Waar normale TL buizen niet goed bestand zijn tegen kou houdt LED daar juist wel van. Mede hierdoor is LED-verlichting uitermate geschikt voor ruimtes met temperaturen zelfs onder het vriespunt zoals in koelcellen. led spot auto. Ook is de lichtopbrengst niet lager bij deze lage temperaturen.

Stap nu eenvoudig over naar LED-verlichting - led spot kleine fitting. Wij willen u een onderzoek van mogelijke nadelen van LED niet onthouden. Dat de LED-tl-buizen een hogere aanschafprijs hebben dan normale TL buizen is een gegeven. Doorgaans kost een TL buis rond de 2 euro terwijl een soortgelijke LED-tl-buis al gauw tussen de 10 en 20 euro kan kosten.

Het vervangen van TL buizen door LED kunt u zien als een investering die u terugverdient na verloop van tijd. Door de besparing van 66% op uw energierekening verdient u de méérprijs van LED-buizen automatisch terug. Bovendien hoeft u minder vaak LED-tl-buizen aan te schaffen dan bij gewone TL het geval is wat tot een nog grotere besparing leidt.

In een jaar zijn er ongeveer 180 werkdagen, dus in totaal rekenen we met 1440 uur. We houden de energieprijs op €0,40 per k, Wh (bij consumenten is de energieprijs een stuk hoger waardoor de terugverdientijd nog korter is). 20 LED-buizen verbruiken gezamenlijk 0,46 k, Wh, voor 20 gewone TL-buizen is dit 1,16 k, Wh (led spots buiten).

Hiermee is nog geen rekening gehouden met het feit dat er op termijn vaker TL buizen vervangen moeten worden dan LED-buizen. Dus is de hogere aanschafprijs per saldo geen nadeel, maar ook in relatie tot de hogere aanschafprijs levert LED op termijn voordeel op. Ook om deze reden raden wij U aan om geen TL buizen meer aan te schaffen maar direct over te stappen op LED-tl-verlichting.

Op zich kan LED niet goed tegen warmte. Het is voornamelijk de elektronica(de driver) die hier gevoelig voor is. Het in een LED-lamp verwerkte materiaal heeft invloed op de gebruiksduur. Met name aluminium heeft een positieve invloed. Dit metaal zorgt ervoor dat de warmte goed afgevoerd kan worden waardoor de LED-tl-balk niet te warm wordt.

Led Spot 2200k

Vooral in ruimtes met hoge plafonds zoals werkplaatsen is dit een zeer belangrijk punt. Omdat daken zeer warm kunnen worden in de zomer, heeft dit ook invloed op de temperatuur waar de LED-buizen komen te hangen. Onze LED-tl-buizen zijn geschikt voor temperaturen tot 45 graden. Vermindering van de duurzaamheid door te grote warmte zal zich in de meeste gevallen dus niet voordoen.

Normale TL buizen zijn namelijk rondstralers. Vaak is het licht wat naar het plafond straalt overbodig. Dit licht wordt daarom gereflecteerd door spiegeloptieken, ook wel reflectiekappen genoemd, zodat het licht toch op de werkvloer terecht komt (led spot dim to warm). Hoe goed de kappen het licht daadwerkelijk reflecteren hangt sterk af van onder andere de kwaliteit van de kap en ook hoe schoon de kap is.

Een goede, schone kap zal 65 % van het licht terug kaatsen op de werkvloer. LED-tl-verlichting zijn echter helemaal geen rondstralers. De lichtbundel is gemiddeld zo’n 160 graden (phillips hue led spot). Dit betekent dus dat er geen licht naar boven schijnt waardoor reflectiekappen overbodig zijn. Meer over de effectieve lichtopbrengst op de werkvloer van conventionele en LED-verlichting leest u hieronder.

Deze lichtopbrengst wordt uitgedrukt in lumen. Lumen staat voor de totale lichtopbrengst in . Inmiddels weet u dat TL buizen rondstralers zijn. Bij het aantal aangegeven lumen wordt het licht dat naar boven schijnt ook meegeteld. Weliswaar wordt dit gereflecteerd door de reflectiekap, maar niet volledig en steeds minder door vervuiling van de kap.

Latest Posts

Kinesist Voorschrift Terugbetaling

Published Jun 23, 24
4 min read

Kinesist Nederland

Published Jun 21, 24
7 min read

Thaise Massage Menen

Published Jun 19, 24
3 min read